Beleef Cybersecurity in de praktijk

Ontdek de hacker in jou

U wilt cybercriminelen natuurlijk geen kans geven. En daarom heeft u allerlei organisatorische en technische maatregelen genomen. Toch is dat niet voldoende voor een goede bescherming van uw organisatie. Want de meeste security-incidenten ontstaan door medewerkers. Maar hoe versterkt u de menselijke factor in security? Cyber Central biedt hulp, door digitale veiligheid ‘gewoon’ te maken.

Bekende scenario's

Een secretaresse opent een factuur van een van uw toeleveranciers. Het blijkt een kwaadaardig bestand te zijn. Een financieel medewerker ontvangt een mail van de CEO. Hij vraagt een groot bedrag over te maken naar een buitenlandse rekening. Het blijkt een nepmail van een zeer goed georganiseerde bende. Een zogenaamde helpdesk-medewerker wijst een manager erop dat er verdachte zaken zijn aangetroffen op zijn of haar systeem. Om vervolgens op afstand live ‘mee te kijken’ en gevoelige data te stelen.

IT-hygiëne

Iedere medewerker, van de back-office tot de directie, kan zich wel een keer vergissen. Een moment van onoplettendheid kan fataal zijn. Bovendien is het gros van het personeel onwetend over de trucjes die cybercriminelen gebruiken. Een goede IT-hygiëne maakt daardoor nog onvoldoende onderdeel uit van het dagelijkse werk. Cyber Central wil dat veranderen.

Wat is Cyber Central?

Cyber Central is een stichting die zich hard maakt voor een veiliger digitaal Nederland. We willen cybersecurity ‘gewoon’ maken voor iedereen. Ervoor zorgen dat uw medewerkers instinctief aanvoelen hoe ze op een veilige manier moeten werken. En dat kan alleen maar als het onderwerp begrijpelijk is voor iedereen.

Hoe maakt Cyber Central security begrijpelijk?

Veel mensen ervaren security als lastig, technisch en ingewikkeld. Dat is niet terecht. Om security in het DNA van uw medewerkers te krijgen, halen we het onderwerp uit de ICT-sfeer. In plaats van theoretische sessies, bieden we met onze workshops een complete beleving. Daarvoor zetten we onder andere simulaties in.
 
Beslissers kunnen met Cyber Central onder meer ervaren hoe het is om een securitystrategie uit te moeten stippelen met beperkte beschikbare middelen. Ze ‘voelen’ daarbij direct de impact hun beslissingen op het bedrijfssucces. We laten uw medewerkers zelfs kijken en denken als een hacker. Zodat ze weten op welke manier cybercriminelen een organisatie binnendringen.

Wat is het resultaat?

Digitale veiligheid is de verantwoordelijkheid van iedereen, niet alleen van de IT-afdeling. De workshops zorgen voor dat besef bij medewerkers. We veranderen hun mindset. Omdat ze weten met welke securityrisico's ze te maken kunnen krijgen. Ze herkennen niet alleen de gevaren, maar weten ook hoe te handelen.
 

Locatie

Als locatie hebben we niet voor niets gekozen voor het Rotterdamse haven- en industriegebied. Net als security is dit gebied van groot belang voor de Nederlandse economie. We zijn gevestigd in het RDM Innovation Dock, een voormalige machinehal, van RDM Makerspace. Hier laten start-ups en gevestigde organisaties bezoekers op een toegankelijke manier experimenteren met nieuwe technologieën. Hierbij krijgen zij meteen inzicht in de uitdagingen die hiermee gepaard gaan, zoals cybersecurity.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de workshops van Cyber Central?
facebook twitter linkedin
Copyright 2019 | Cyber Security Design: Rebrandt